Zionis menghasut warga Eropah menyerang Islam dan menyokong penjajahan terhadap Palestin.

Khamis, 19-11-2015 – Zionis mengambil kesempatan ke atas peristiwa pengeboman di Paris dengan melancarkan propagandanya di Eropah yang menghasut mereka supaya menyerang Islam dan memprovok mereka untuk bertindak balas terhadap serangan yang berlaku di Paris dengan membeli produk Israel di Tebing Barat.

Penasihat media, Husam Syakir dalam pernyataan medianya menegaskan, Zionis cuba menyebarkan propaganda mereka dengan memprovok Eropah agar menyerang Islam dan juga melontarkan kata-kata penghinaan terhadap ajaran Islam berikutan serangan berdarah yang berlaku ke atas ibu negara Perancis, Paris yang telah menyebabkan ratusan orang terbunuh dan berpuluh lagi cedera.

Zionis turut menyebarkan risalah kepada orang ramai dan turut memaparkan di laman web yang mengaitkan serangan itu dengan keputusan Kesatuan Eropah yang diskriminasi produk-produk Israel di negara barat. Risalah yang diedarkan itu juga mengandungi ayat-ayat yang menyeru pembelian produk-produk Israel dari Yahudi dan Syam di Tebing Barat dan menghantar mesej supaya menentang keganasan melalui ini .

sumber : http://www.palestine-info.info/ar/
penterjemah : faiqoh