Terkini : 10 tentera rejim Zionis mati , 30 cedera di tangan Brigade Qassam.

Selasa ,06/01/2009 – 10 tentera rejim Zionis mati manakala 30 yang lain cedera parah akibat asakan serangan dari pihak Brigade Qassam , sayap ketenteraan Hamas malam tadi.
Sumber dari Qassam menyebut, para pejuangnya berjaya menarik perhatian tentera rejim Zionis mengepung sebuah rumah yang telah di pasang bom peledak. Setelah pasukan rejim mengepung kawasan rumah , pihak pejuang Qassam meledakkan bom.

Pasukan tentera rejim yang lengkap bersenjata yang berada di dalam rumah terperangkap dalam ledakan tersebut. 10 orang dipercayai terbunuh

Pihak Qassam berjanji, tentera rejim Zionis yang telah memasuki Gaza tidak akan pulang dengan selamat.

sumber : http://www.palestine-info.co.uk/en/
penterjemah : gunx

5 Comments
  1. Insyaallah…kemenangan akan berpihak pada Islam. Hancurkan Zionis Ya Allah…Pada-Mu lah kami bermohon…Hidup dan mati kami bergantung pada Mu Ya Allah..
    Allahuakbar!!
    Allahuakbar!!
    Allahuakbar!!

  2. israel memang celaka telahpun dikutuk Allah dalam AlQuran, tetapi semua umat islam juga mesti berusaha mengubah nasib mereka sendiri dengan kekuatan jati diri sendiri jangan berpendapat ‘ itu masalah mereka, ia tidak berlaku dalam negara /msyrkat kami, jika kami kena mereka pun tak kan tolong’. kita mesti ingat tiap-tiap negara islam akan menerimanya satu persatu nanti , jadi penawarnya ialah islam mesti bersatu mulai semalam lagi,jgn bercerai nanti roboh, jgn jadi lidi yang belum jadi penyapu,kuat sekarang dan semakin hari akan semakin gagah…

Comments are closed.