Kenyataan Olmert Bukti kekalahan Israel.

Isnin ,19/01/2009 – Usamah Hamdan, wakil Hamas di Lebanon, menyatakan kenyataan Ehud Olmert yang mahukan genjatan senjata sebelah pihak membuktikan kekalahan Zionis-Israel setelah perang 2006. Kenyataan Olmert juga menampakkan kekalahan Zionis-Israel dan kemenangan rakyat Palestin. Dalam kenyataan Olmert, mengaku masih tidak berjaya untuk membebaskan tentera Israel Gilad Shalit yang tidak diketahui sama ada hidup atau mati akibat serangan ganas Zionis-Israel.

Serangan ganas Israel ketika ini telah menjadi lonjakan baru bagi para pejuang Palestin untuk menentang Zionis-Israel. Generasi yang terjun ke medan perang kali ini adalah mereka yang lahir pada intifadhah yang pertama (1987). Hamdan turut berkata Olmert masih belum mampu melemahkan Hamas dan meminta pihak antarabangse untuk membantu melemahkan Hamas.

sumber : http://www.palestine-info.co.uk/en/
penterjemah :  Abu Awatif

7 thoughts on “Kenyataan Olmert Bukti kekalahan Israel.

 1. Perang belum berhenti.kalau israel terpaksa minta bantuan luar,marilah kita bantu HAMAS pula…mulai hari ni kita islah masyarakat islam dan hasilkan lebih ramai mujahid untuk peperangan akan datang

 2. Israel kalah?

  No lah.

  Itu cerita saja nak sedapkan hati. Semasa ini, selepas Khaibar, jumlah mata yang dikumpul boleh diibaratkan sebagai Israel-344 Palestin-0.

 3. demi allah demi agama nya kita akan menerima kemenangan….wahai umat islam sekalian kunci utama kita akan menerima kemenangn adalah bersatu….

  1dunia islam kena bersatu……

  dan sekarang umat islam hendak bersatu….dan lihat tentera zionis israell dah takut dgn ini…..

  ISRAEL PENGECUT!!!!

  HIDUP2 ISLAM….BANGKIT2 UMAT ISLAM….HANCUR2 ZIONIS ISRAEL……TAKBIR!!!!

Comments are closed.