Israel culik budak lelaki lepaskan budak perempuan.

Jumaat, 26/03/2010 – Tentera Rejim Zionis menahan seorang budak lelaki bernama Basem Faisal Al-Darbia berumur 16 tahun manakala melepaskan seorang budak perempuan Souhad Oweiwi 13 tahun selepas menahan mereka pada awal pagi Rabu di Bandar Lama Hebron.

Tentera rejim Zionis mendakwa mereka menahan budak perempuan itu selama 4 jam atas alasan Souhad membaling batu ke arah mereka. Sumber itu juga menyatakan tentera rejim Zionis telah mendirikan beberapa sekatan di laluan keluar masuk ke Hebron.

sumber : http://www.palestine-info.co.uk/en/
penterjemah : ameen

4 thoughts on “Israel culik budak lelaki lepaskan budak perempuan.

  1. Bangsa pengecut dan bacul.Baru dibaling dengan batu pun sudah takut.bayangkan jika pejuang Palestin ini diberi kelengkapan secukupnya,sudah tentu keadaan berlaku sebaliknya.Sudah jelas pesenjataan yang lengkap tidak menjamin kemenangan kecuali disertai dengan keimanan kepada Allah S.W.T.Satu pengajaran untuk kita disini,yang masih merasa rendah diri dengan kekuatan kaum yang engkar.Ketahuilah jika kita merasa takut,musuh kita juga merasainya,yang membezakan kita adalah, apa yang menjadi ketakutan kita itu.Berjuanglah dengan apa yang ada pada tangan kita.salut kepada mereka!

  2. kita di sini perlu perkuatkan segala kekuatan yg ada.. sama2 kita bersatu demi menentang musuh.. jadikan semangan juang palestin, semangat kita.. demi tanahair, bangsa dan agama kita..

Comments are closed.