Dalil Isu Palestin Adalah Isu Umat Islam


“Teruk aa orang Palestin nih, berdamai je la dengan Israel ni, habis cerita “
“Apa pulak masalah kita ? ni masalah rakyat Palestin !”
“Ishh…tak habis2 depa ni berbunuh2an, bila nak tamat cerita Palestin-Israel ni?”
“Apa penting sangat Palestin ni ? Kita kat sini dapat cukup makan pakai dah laa “

…antara skrip biasa rakyat Malaysia bila di tanya isu Palestin. Maszlee Malek memberikan dalil kenapa umat Islam sedunia perlu membuka mata dan menggerakkan minda dan tenaga untuk membebaskan bumi Palestin dari rejim Zionis

Read moreDalil Isu Palestin Adalah Isu Umat Islam

Pemimpin HAMAS bertemu pemimpin Ikhwan al-Muslimin di Kaherah


Menurut sumber daripada Kaherah, 23/5/ 2005 ? Para pemimpin HAMAS yang telah bertemu dengan pimpinan gerakan al-Ikhwan al-Muslimin di sini usai pertemuan mereka dengan pihak-pihak perjuangan Palestin di atas tajaan kerajaan Mesir. Laporan tersebut disahkan oleh orang nombor dua di dalam Maktab Irsyad gerakan ikhwan, Muhammad Habeeb kepada wakil palestine-info hari ini.

Read morePemimpin HAMAS bertemu pemimpin Ikhwan al-Muslimin di Kaherah

Penembakan Dan Penangkapan Masih Berlaku


Khamis, 24/3/2005 –Zionis kembali menggila dengan melepaskan tembakan ke arah perumahan penduduk di daerah Berj Za?rab, bandar Refah sebelah selatan Semenanjung Gaza. Sumber menjelaskan, rumah-rumah penduduk di daerah Berj Za?rab suatu kawasan yang berhadapan dengan sempadan Mesir, tentera Zionis dengan sengaja melepaskan tembakan ke arah rumah-rumah penduduk, mengakibatkan kerosakana pada bahagian-bahagian rumah.

Read morePenembakan Dan Penangkapan Masih Berlaku