2 ditangkap, serangan roket diteruskan

Betlehem , Khamis , 30/06/2005 – Tentera Zionis-Israel kembali melakukan operasi penangkapan terhadap pelarian di kem utara. Dlirar Al Izza merupakan salah seorang pemuda yang ditangkap dan pernah ditangkap sebelum ini oleh tentera Zionis-Israel. Salah seorang lagi yang ditangkap ialah Rami Abdullah Al Huraimi. Keluarga Al Huraimi tidak dimaklumkan ke atas penangkapan itu.

Read more2 ditangkap, serangan roket diteruskan

Lagi Tembak Menembak di Bethlehem

Rabu , 29/06/2005 –Tentera Zionis-Israel bertindak menyerang Betfajjar bahagian selatan Betlehem semalam. Serangan itu menyebabkan penduduk di situ mengalami kesukaran untuk bernafas akibat serangan gas pemedih mata. Akibatnya, sejumlah warga mengalami sesak nafas akibat gas air mata. Dalam pada itu, pejuang Al Quds sempat menyerang penempatan Zionis-Israel, Moraj dan Naveh Deklem.

Read moreLagi Tembak Menembak di Bethlehem

Klik! … bersama Palestinkini

Kelihatan beberapa orang kanak2 Palestin di kawasan Silwan (timur Jerusalem). Pihak rejim Zionis sedang bersiap sedia merobohkan 88 penempatan rakyat Palestin di Silwan yang kononnya merupakan kawasan bandar suci Israel.

HAMAS : Rundingan Abbas-Sharon Temui Kebuntuan

Gaza , Rabu , 22/06/2005 –
Pergerakan perjuangan Islam, Hamas, berpendapat bahawa Amerika Syarikat dan Israel sentiasa bekerja keras bagi menolak PA terjebak ke dalam kekalutan politik dengan cara mencipta dari masa ke semasa cara-cara baru bagi perbincangan politik dan pertemuan-pertemuan dalam masa yang sama gagal memenuhi permintaan orang-orang Palestin walau satu pun.

Read moreHAMAS : Rundingan Abbas-Sharon Temui Kebuntuan

Demonstrasi Anti-Tembok

Selasa , 21/06/2005 –Penduduk di pecan Al-Samo dengan disertai oleh komiti anti-tembok Israel mengadakan duduk beramai-ramai di kawasan “Ras Wadi Hunaihen”, timur pekan tersebut di mana tentera penjajah Israel (TPI) cuba berebut dan merampasnya dari penduduk Palestin. Berlaku pertempuran kecil dengan penduduk yang cuba membuat provokasi. Namun begitu, tidak ada kecederaan dilaporkan

Read moreDemonstrasi Anti-Tembok