Pejabat kerja-kerja kebajikan milik Emiriah Arab Bersatu di Gaza anjur kempen.

Khamis, 31/07/2008 –Pejabat milik Emiriah Arab Bersatu untuk kerja-kerja kebajikan di Gaza, pada Selasa lalu menganjurkan kempen bantuan untuk meringankan penderitaan bukan warga Palestin dari Mesir, Arab Saudi, Libya dan Jordan yang tersadai di pintu sempadan Rafah.

Read morePejabat kerja-kerja kebajikan milik Emiriah Arab Bersatu di Gaza anjur kempen.

Hamas : Cadangan dialog oleh Abbas, cubaan alih perhatian.

Isnin, 28/07/2008 –Pergerakan Hamas membuat kenyataan bahawa kenyataan Presiden PA, Mahmoud Abbas di Kaherah Ahad lalu tentang wujudnya persiapan untuk dialog kebangsaan tajaan Mesir adalah sebagai satu cubaan untuk mengalih perhatian umum terhadap pembunuhan beramai-ramai di pantai Gaza oleh kumpulan Fatah.

Read moreHamas : Cadangan dialog oleh Abbas, cubaan alih perhatian.

Rejim Zionis menahan ayah gadis yang merakamkan video askar menembak tahanan.

Khamis, 24/07/2008 –Askar-askar Rejim Zionis Rabu lalu telah menculik Jamal Omaira, bapa si gadis yang merakamkan tragedi askar Rejim Zionis menembak tahanan Palestin yang digari dan ditutupkan matanya di kampung Na’lin di barat bandar raya Ramallah beberapa hari lepas.

Read moreRejim Zionis menahan ayah gadis yang merakamkan video askar menembak tahanan.

Bardawil beri amaran kerjasama politik Abbas mungkin menggadaikan hak.

Isnin, 21/07/2008 –
Pergerakan Hamas telah memberi amaran tentang bahayanya kerjasama politik di antara Presiden PA Mahmoud Abbas dan PM Israel Ehud Olmert yang mungkin membawa ke arah penubuhan negara Palestin bersempadan tahun 1967, tanpa memberi penyelesaian kepada isu Baitul Maqdis, pelarian dan tahanan Palestin.

Read moreBardawil beri amaran kerjasama politik Abbas mungkin menggadaikan hak.