Hamas : Livid dan Mofaz adalah sama. Pembunuh!

Jumaat, 19/09/2008 –Gerakan Hamas menyatakan bahawa tiada perbezaan antara menteri luar Israel, Tzipi Livni dan menteri pengangkutan, Shaul Mofaz yang bersaing untuk menjawat jawatan presiden parti Kadima. Beliau menyifatkan bahwa kumpulan penyokong Zionisme itu bersetuju untuk membunuh dan menggantikan penduduk Palestin, dan menjadikan “Negara yahudi”.

Read moreHamas : Livid dan Mofaz adalah sama. Pembunuh!

Qaddoumi : Oslo di selar.

Khamis, 18/09/2008 –Kepala Jabatan Politikal PLO, Farouq Al-Qaddoumi, mengecam perjanjian Oslo yang mengatakan ia adalah sejarah buruk penduduk Palestin dan perjuangannya. Perjanjian Oslo menyelar perjuangan penduduk Palestin dan menggambarkan penduduk Palestin sebagai minoriti dan asing , dia menghuraikan dalam satu temubual dengan akhbar Al-Quds Al-Arabi , Rabu lepas.

Fayyad : Gunting Dalam Lipatan ?

Rabu, 10/09/2008 –Gerakan Al-Ahrar Palestin pada Selasa lepas telah menuduh Perdana Menteri Palestin yang tidak sah di bandar Ramallah, Salam Fayyad, telah mengambil beberapa langkah menentang biro PLO dengan tujuan untuk membubarkan keseluruhan pertubuhan tersebut. “Apa yang telah dan sedang di lakukan oleh Salam Fayyad adalah langlah membinasakan bagi tujuan mengosongkan PLO dari dasarnya bagi … Read moreFayyad : Gunting Dalam Lipatan ?