Al-Qassam: Kami berjaya membunuh 80 tentera dan telah melancarkan 980 roket dan menawan beberapa orang tentera.

Selasa, 20/01/2009 – Briged Al-Qassam(sayap kanan ketenteraan HAMAS) telah membuat kenyataan bahawa mereka dapat bertahan di dalam peperangan yang berlanjutan selama 22 hari dan menentang Zionis habis-habisan, ditambah kejayaan membunuh 80 tentera Zionis.

Abu Ubaidah, jurucakap Briged itu dalam kenyataan akhbarnya semalam Gaza(19/1/2009) ” Sepanjang peperangan ini operasi-operasi yang kami jalankan berjaya membunuh 49 tentera Zionis dengan dan mencederakan beratus-ratus lagi, itu adalah jumlah yang tidak termasuk serangan dari mortar dan sniper yang dijalankan oleh Al-Qassam. Jumlah kejayaan dari operasi-operasi itu telah menumbangkan tidak kurang dari 80 orang tentera di medan perang..” beliau juga di dalam kenyataannya semalam mencabar Zionis untuk menyatakan kerugian yang dialami mereka.

sumber : http://www.palestine-info.info/ar/
penterjemah :  ibnu_nashr

5 thoughts on “Al-Qassam: Kami berjaya membunuh 80 tentera dan telah melancarkan 980 roket dan menawan beberapa orang tentera.

  1. wahai sedaru ku ,tahukah senjata yang paling berkesan,digunakan oleh rejim zionis untuk membunuh umat islam seluruh dunia. senjata itu ialah PBB …PBB…PBB….SIAPA PENYOKONG BADAN INI LIHAT KIRI DAN KANAN KITA…SENYUM LAH SEPUAS PUASNYE SEBELUM ADA MATI.WAKAKK…HEEEE…

  2. Walau apa pun, dengan terhentinya serangan israeil ke atas gaza, syukur alhamdulillah. tanda tanyanya…adakah benar-benar israel memberhentikannya atau sekadar berhenti rehat seketika? perlu bagi kita umat islam memberi perhatian sedalam-dalamnya dalam hal ini, jangan leka dan lalai. kita perlu mengatur strategi setiap masa. walau kita di malaysia ini tak masuk medan jihat bersama berjuang bersama saudara muslim kita di sana, wajib atas kita berjihat dengan apa jua cara sekalipun samada wang ringgit, harta benda lain, solat hajat, doa dan munajat kepada allah swt. dan apa saja yang termampu oleh kita. ingatlah!!!perang ini adalah perang yang menghampiri perang akhir zaman antara islam dan kafir la’natullah. sila lihat tulisan mengenai konspirasi dajjal terhadap umat islam. awas dan berjaga-jagalah kita wahai umat islam.

Comments are closed.