Yisrael Katz : Tentera rejim Zionis ternyata gagal operasi di Gaza.

Isnin ,19/01/2009 – Penggubal undang2 parti Likud , Yisrael Katz mengakui kegagalan tenteran rejim Zionis dalam melakukan pencerobohan pada Semenanjung Gaza, beliau menegaskan Israel tidak berjaya mencapai matlamat-matlamatnya dalam peperangan yang telah mengakibatkan ribuan nyawa terbunuh.

Katz berkata bahawa operasi ketenteraan di Gaza tidak berjaya selepas Perdana Menteri Israel , Ehud Olmert mengumumkan gencatan senjata sepihak , yang menunjukkan Israel tidak berjaya menghapuskan kekuatan pejuang2 Palestin, menghentikan penyaluran bekalan-bekalan senjata ke Gaza atau mendapat kembali tentera Israel bernama Gilad Shalit mereka kembali.

Menurut akhbar The Observer dari UK, menyatakan bahawa Israel menyatakan bahawa ia mampu dalam menghadkan keupayaan pejuang2 Palestin dalam melepaskan roket2 Qassam  ke arah Israel , namun apa yang pasti , sasaran Israel hanyalah kepada penduduk awam yang terdiri daripada wanita , orang2 tua dan kanak2.

sumber : http://www.palestine-info.co.uk/en/
penterjemah :  gunx

1 thought on “Yisrael Katz : Tentera rejim Zionis ternyata gagal operasi di Gaza.

  1. YA ALLAH YA ALLAH YA ALLAH, kami pohon dengan segala kekuatan dan kekuasaanmu YA ALLAH, turunkan pertolongan MU sebagaimana ENGKAU mendatangkan burung-burung ababil untuk menewaskan tentera Abrahah YA ALLAH, YA ALLAH tolonglah pejuang-pejuang yang sentiasa menegakkan kalimah dan syariat MU..oleh itu, hapuskanlah dan jahahamkan kaum Yahudi laknatullah dari muka bumi ini. Sesungguhnya kata-katamu sentiasa benar YA ALLAh…”Sesunggunhya kebenaran itu adalah daripada tuhanmu (ALLAH) maka janganlan engkau bimbang”. Sentiasalah kita mencari redha ALLAH dan ingat DIA dikala kita senang..jangan sampai kita didatangi musibah barulah kita mahu mengenali dan mengingatiNYA..untuk renungan kita bersama..dari hamba yang cukup hina disisi Allah..

Comments are closed.