Mesir secara rasmi mengutuk tindakan Israel menghampiri terminal Rafah


Rabu , 27/09/06 –
Mesir secara rasminya mengutuk tindakan Israel menghampiri terminal Rafah di selatan Jalur Gaza, iaitu satu-satunya laluan keluar/masuk Palestin yg di tutup Isnin lalu atas arahan Israel (IOA).


Sempadan itu yg menghubungkan Gaza ke Mesir dibuka semula pada hari Jumaat selama dua hari, kemudian dilanjutkan kepada tiga hari. Sumber rasmi yg tidak dikenalpasti yg memberitahu agensi berita Reuters, seramai 300 rakyat Palestin akan melalui terminal ini di kedua-dua arah pada hari Ahad.

Beliau menambah beribu rakyat Palestin berharap dapat keluar dan menjadi pelarian di Makkah. Arab Saudi masih menunggu rakyat Palestin ini tetapi tiada tarikh tetap Israel (IOA) akan membuka laluan ini.
Lebih 7000 warga Palestin melalui terminal di kedua-dua arah pada hari Jumaat dan Sabtu kerana khuathir laluan yg dibuka sementara itu akan ditutup sebelum kewarganegaraan sejak 25 Jun 2006.

19 replies on “Mesir secara rasmi mengutuk tindakan Israel menghampiri terminal Rafah”

Crestor lawyer columbus….

Crestor and fasciculations. Crestor. Crestor effects patient side. Crestor cholestral drug. Wyoming crestor lawyer. How long to clear crestor from your system….

Comments are closed.