
Jumaat , 24-10-2014 – Pertembungan berlaku antara pemuda Palestin dan tentera Israel yang berlaku di Jalan Dakhliya, Salfrit pada pagi Ahad menyebabkan beberapa laporan tentang terhidu gas pemedih mata dikeluarkan termasuk yang dilaporkan oleh wartawan, Khalid Maali.
Berdasarkan Rangkaian Berita Palestin, saksi di tempat kejadian menyatakan bahawa 5 unit tentera Israel menceroboh bandar itu, dan melancarkan gas pemedih mata dan ‘bom tangan stun’ ke arah penunjuk perasaan lalu menyebabkan kelemasan dan kecederaan kepada rakyat Palestin.
Remaja Palestin bertindak balas dengan melemparkan batu dan botol kosong ke arah tentera Israel itu sambil menyebut slogan menentang pencerobohan dan serangan ke atas Masjid al-Aqsa oleh penduduk haram Israel.
sumber : http://www.imemc.org/
penterjemah : redz