Categories
Berita Semasa

Sejak Intifadhah al Quds Berlaku 62 Serangan Terhadap Wartawan

Khamis, 22-10-2015 – Pejabat Penerangan Pemerintah di Jabatan Penerangan mengatakan bahawa serangan pasukan Zionis terhadap para wartawan dan staff media sejak meletus intifadhah al Quds bermula awal Oktober mencapai 62 serangan.

Menurut keterangan yang dikeluarkan oleh Pejabat Penerangan Pemerintah hari Isnin (19/10) malam, ia merupakan serangan senjata oleh pasukan Zionis dengan menggunakan peluru tajam, peluru logam dan meriam gas pemedih mata. Turut berlaku tindakan penangkapan, memukul dan larangan rakaman berita.

Pejabat Penerangan Pemerintah Palestin mengecam keras tindakan pasukan penjajah Zionis yang menyerang para wartawan dan staff media sepanjang mereka membuat liputan peristiwa di Tebing Barat, al Quds dan Semenanjung Gaza.

sumber : COMES
penterjemah : Osman