
Isnin, 22-05-2017 – Marwan Barghouti, Ahli Majlis Tertinggi Fatah, memberi amaran terhadap rundingan berterusan dengan Israel berdasarkan syarat-syarat yang telah ditetapkan sebelumnya dengan menegaskan enam prasyarat yang perlu dipenuhi sebelum rundingan diteruskan.
Pemimpin Fatah berkenaan yang sedang dipenjarakan seumur hidup di penjara Israel menggesa rakyat Palestin untuk melakukan protes terhadap pihak berkuasa Israel dan melancarkan dialog bagi penubuhan Kerajaan Perpaduan.
Barghouthi yang telah memimpin gerakan mogok lapar di penjara-penjara Israel untuk 28 hari menyatakan pada Ahad lepas: “Saya memberi amaran keras terhadap proses rundingan berdasarkan syarat-syarat ditetapkan yang telah terbukti gagal”, beliau turut menyatakan 6 tuntutan sebelum rundingan diteruskan.
sumber : http://english.palinfo.com
penterjemah : wea