Israel Tangkap 3 Warga Palestin di Al-Quds dan Hebron


Rabu , 10-07-2019 - Pasukan penjajah Israel pada Ahad (7/7/2019) malam menangkap tiga warga Palestin di al-Quds dan Hebron di Tebing Barat yang diduduki penjajah Israel. Menurut saksi, pasukan penjajah Israel menangkap dua pemuda iaiu Ahmad Shawish dan Ibrahim Natsheh ketika mereka berada di mushalla Bab al-Rahmah di Masjid Al-Aqsha, dan mengusir para jamaah dari mushalla tersebut.

Pada hari yang sama, pasukan penjajah Israel menangkap seorang warga Palestin dari kota Nuba, bahagian barat laut Hebron, wilayah selatan Tebing Barat. Menurut sumber setempat, pasukan penjajah Israel menangkap Mohammed Abdel Aziz Sharoof (30 tahun) di sebuah pos pemeriksaan militan Israel di kem pelarian al-Arub di utara Hebron.

Pasukan penjajah Israel menutup pintu besi di jalan utama dekat kota Beit Awwa, yang menghubungkan kota Beit Awwa dan Deir Samet ke perkampungan-perkampungan al-Majd, Sikka, Beit al-Rosh, Deir al-'Asal dan perkampungan lain di barat daya Hebron. Tindakan pasukan penjajah Israel ini menghalangi aktiviti seharian penduduk dan menghalang perjalanan mereka antara bandar-bandar tersebut.

sumber : https://melayu.palinfo.com/
penterjemah : osman