Hamas Akan Teruskan Pilihan Raya Meskipun Banyak Gangguan

Khamis,15-04-2021 – Hamas menegaskan bahawa mereka tidak akan mundur untuk menjayakan pilihanraya umum Palestin, segenap rakyat akan menyatakan suaranya melalui kotak pemilihan, yang akan memilih pemimpinnya untuk menyatukan bangsa dan memimpin fasa kemerdekaan Palestin.

Hal itu dinyatakan pihak Hamas mengomentari penangkapan yang dilakukan pasukan Israel terhadap calon ahli Parlimen Hamas, Najih Ashi di rumahnya di kota Ramallah.

Hamas mengutuk tindakan teroris yang dilakukan penjajah Israel terhadap warga dan pimpinan Palestin. baru-baru ini mereka menangkap calon Hamas, Najih Ashi, di rumahnya di kota Ramallah.

Penangkapan secara pengecut yang dilakukan pihak Israel menunjukkan tindakan jahat yang menguasai negara penjajah dan militanya, yang terus memburu warga Palestin disebabkan penyertaan mereka dalam pilihanraya umum, yang merupakan hak sivil bagi semua bangsa di dunia.

Hamas menyeru kepada badan antarabangsa dan PBB untuk melakukkan boikot terhadap penjajah zionis, atas tindakan terorisme negara berstruktur dan mengenepikan kehendak bangsa lain melalui penangkapan dan tindak teroris.

sumber : https://melayu.palinfo.com/
penterjemah : Osman