Categories
Berita Semasa

Hamas: Kami Takkan Mundur Meskipun Pengorbanan Besar

Selasa, 14-09-2021 – Gerakan Pejuang Islam Hamas mengatakan bahawa perlawanan yang ditempuhnya akan terus berlanjutan dengan musuh, menundukkan Israel dan mengumpulkan kekuatan serta persiapan sehingga selesainya projek pembebasan dan menegembalikan pelarian Palestin ke tanahair mereka.

Hamas tidak akan mundur atau ada sekelumit sikap tidak peduli. Berapapun lama waktu yang diperlukan dan sebesar apapun pengorbanan yang dikerahkan mereka akan terus berjuang.

Dalam salinan pernyataan yang diterima Pusat Informasi Palestina, sempena ulang tahun ke-16 penarikan Israel dari Gaza. “Usaha Israel memaksa kami bertekuk lutut melalui serangan bom, sekatan, perdamaian atau Yahudinisasi akan berakhir dengan kegagalan.

Usaha memaksakan perimbangan telah berakhir. Ini waktu bagi Israel untuk belajar dari kekalahan.” Tegasnya,

Hamas meminta rakyat Palestin di manapun berada untuk bersatu di belakang perjuangan para tawanan Palestin di balik jeriji besi Israel dan perjuangan mencari keadilan ketika mereka menghadapi serangan keji dari warden penjara. Kami memperbarui janji kepada mereka bahawa pertempuran untuk membebaskan tawanan tidak akan berhenti sehingga mereka melihat cahaya kebebasan segera, insya Allah.

sumber : https://melayu.palinfo.com/
penterjemah : Osman