Categories
Berita Semasa

Organisasi Masyarakat Kutuk Serangan Israel Ketika Sambutan Maulid Rasul Di Al Quds

Jumaat, 22-10-2021 – Organisasi Islam-Kristian pembela Al-Quds dan tempat suci mengutuk kejahatan brutal dan tidak bermoral, Rabu (20/10) yang dilakukan pihak polis Israel, terhadap ratusan warga Al-Quds yang sedang merayakan peringatan Maulid Nabi Mulia.

Dalam pernyataannya, Organisasi Masyarakat Islam-Kristian menegaskan bahawa kejahatan terhadap warga sivil, terutama kanak-kanak dan wanita, memukul dan menembak mereka menggunakan peluru getah, gas pemedih mata dan air kotoran secara sengaja, merupakan bentuk terorisme negara yang dilakukan pemerintah zionis terhadap warga Al-Quds.

Pasukan Israel berubah menjadi kekuatan fasis yang menggunakan semua bentuk kekerasan dan keganasan untuk membalas dendam terhadap warga Al-Quds atas sikap mereka menentang tindakan menekan penjajah. Organisasi masyarakat menuding pihak Israel dengan semua sayapnya sebagai pihak yang bertanggungjawab atas pelanggaran tidak berperikemanusiaan terhadap warga Al-Quds.

sumber : https://melayu.palinfo.com/
penterjemah : Osman