Categories
Berita Semasa

Pejuang Palestin berjaya melancarkan 20 bom roket kearah Zionis sejauh 40 kilometer sejak pagi semalam.

Jumaat ,16/01/2009 – Mujahidin Penentangan Palestin(HAMAS) pagi semalam(15/2/2009) telah berjaya meledakkan serangan berulangkali ke beberapa kawasan penempatan haram Zionis dengan lebih 20 peluru berpandu dilancarkan jauh dari semenanjung Gaza sehingga pukul 12 tengah hari semalam.  Peluru2 adalah dari jenis Grad.

Pihak  Zionis telah memaklumkan bahawa peluru-peluru tersebut telah jatuh di zon-zon 40 kilometer dari Gaza sekurang-kurangnya 20 peluru telah dijumpai oleh pihak mereka. Media-media Zionis, telah melaporkan peluru jenis ‘Grad’ telah jatuh di penempatan haram Ghadira yang jauh dari semenanjung Gaza, mengikut mereka lagi 4 buah peluru juga dilaporkan dijumpai masing-masing di daerah Kiryat Maleakhi di Oovkim dan Eshkol.

Peluru berpandu Palestin, seperti yang di laporkan, telah dilancarkan secara tiba-tiba, pada pagi semalam dan mendarat di penempatan haram Zionis di Sderot. Dan kesemua ledakan yang dilakukan telah mengakibatkan kecederaan dan kepanikan penduduk di sana serta kemusnahan yang besar juga dilihat telah berlaku.

sumber : http://www.palestine-info.info/ar/
penterjemah :  Ibn Nashr

6 replies on “Pejuang Palestin berjaya melancarkan 20 bom roket kearah Zionis sejauh 40 kilometer sejak pagi semalam.”

Ya ALLAH, Engkau permudahkanlah urusan tentera lubnan utk menghancurkan penduduk israel…menghancurkan penduduk israel yg laknat..

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH,

Saudara2ku muslim dikasihi, ketahuilah bahawa bumi palestin TIDAK AKAN AMAN sampai kiamat sehinggalah datang ketetapan dari ALLAH S.W.T..

Ingatlah janji Allah dan RASULULLAH S.A.W!! kita di ambang peperangan menentang yahudi yg besar- PERANG DUNIA KETIGA

Bumi palestin akan menjadi tempat terbukti benar janji ALLAH- muslim batu,pokok dan sekalian makhluk ALLAH, akan memerangi YAHUDI!

Bersama2 tingkatkan amal dan kita seru masyarakat kepada islam, mudah2an Allah mengizinkan kita syahid di jalan-NYA, amin..

Betul sangat.saya harap moga masa itu lekas tiba.xtahan tengok apa yg berlaku di gaza.sekarang saya xberdoa untuk palestin lagi sebab ada munafiq antara mereka.saya cuma berdoa untuk HAMAS dan Gaza.

Bangunlah umat islam dari mimpi yang panjang.dunia ni dah xlama lagi dah…

ya allah ya tuhan tu…berilah perlindungan kepada mereka,Hamas dan Gaza…
laknati lah penduduk israel…supaya dunia dapat membuka mata dan bertepuk tangan, melihat israel dihancurkan.

sedih mendngar tapi lagi sedih kalau tak dapat ke sana. tapi diri perlu di tarbiyah jgn pergi kesana hanya untuk menjadi beban….sama2 persiapkan diri…untuk mengapai syahid……….

terasa sayu di hati mengenangkan palestinku,
apa daya kita sebagai org islam????
hanya membatu?dan hanya menunggu keajaiban dari Allah swt?
wahai muslim sekalian, bangunlah..bangunlah..
sedar dari lena tidurmu…
mungkin kita jauh..tapi apa yg mampu kita buat?semata2 berdoa?
how about our action?
boikotlah barangan israel…
andai dgn kuasa senjata kita tak mampu..
tapi dgn KUASA EKONOMI kita mampu!!!!!

Comments are closed.