(Terkini) Israel akan mengebom Tehran ?

Selasa,  28/04/2009 – Sumber rasmi di Iran Ahad lalu melaporkan pihak perisikan Iran berjaya memahami apa yang disifatkan sebagai “sel pengganas yang dikaitkan dengan Israel”. Sumber itu berkata anggota sel itu sedang merancang untuk mengadakan siri pengeboman di Tehran ketika pilihan raya presiden Iran berlangsung.

Press TV Iran berbahasa Inggeris melaporkan Menteri Perisikan, Gholam-Hossein Mohseni-Eje’I berkata pihaknya telah menahan anggota sel yang telah dikaitkan kepada Israel itu.

Menteri itu menambah semua anggota sel itu merancang beberapa siri letupan di ibu negara Iran dengan tujuan untuk membuat huru-hara sempena pilihan raya presiden Iran dan ia dirancang untuk dilaksanakan pada bulan Jun ini

sumber : http://www.palestine-info.co.uk/en/ 
penterjemah :  hijjaz79

1 thought on “(Terkini) Israel akan mengebom Tehran ?

  1. semoga Allah tetap memelihara pejuang agama-Nya dari perancangan musuh-musuh Islam.Rasanya,Israel masih waras tidak menyerang Iran kerana Amerika sendiri masih mahu buat rundingan dengan Iran.Jika mereka bertekad juga,maka kajian CIA yang Israel akan lenyap dalam tempoh 20 tahun semakin menjadi kenyataan.

Comments are closed.