Rabu , 21/07/2010 – Tentera rejim Zionis (IOF) pada masa ini sedang mempertimbangkan sekatan yang dikenakan ke atas penduduk Israel daripada memasuki bandar-bandar yang ditadbir Palestin di Tebing Barat dalam usaha mereka untuk membantu ekonomi Palestin dan melemahkan Hamas.
IOF berkemungkinan akan membenarkan perjalanan secara sah oleh penduduk Israel ke bandar-bandar yang ditadbir oleh pihak berkuasa Palestin, PA (pimpinan Mahmoud Abbas) sebagai langkah untuk meningkatkan tahap keselamatan dan penyelarasan pegawai-pegawai keselamatan rejim Zionis dan Palestin.
Peningkatan koordinasi bersama itu boleh dijelaskan oleh musuh mereka bersama, Hamas, kata sumber pertahanan rejim Zionis kepada akhbar Haaretz semalam.
sumber : Palestine News Network
penterjemah : salwa