
Isnin, 11/10/2010 – Pembangunan masyarakat Al-Maqdesi (MSD) mengatakan pihaknya memfailkan aduan terhadap Majlis HAM PBB di Geneva untuk mengelakkan Israel dari mengasingkan empat pegawai Jerusalemite yang dipilih dari bandar asal mereka.
MSD menyedari langkah ini diambil setelah mengeluarkan kenyataan yang menggambarkan kedudukan para pegawai Jerusalemite, tiga anggota parlimen dan satu bekas menteri, dan menyangkal justifikasi atas keputusan Israel untuk mengusir mereka dari kota suci itu.
MSD meminta dewan hak asasi manusia sedar tanggung jawabnya terhadap para pegawai Palestin dan menekan Israel dari mengusir mereka, terutama ahli parlimen Mohamed Abu Tir, yang ditahan di penjara tersebut.
sumber : http://www.palestine-info.co.uk/en/
penterjemah : syuhada