Categories
Berita Semasa

Laporan: 3 Terbunuh, Puluhan Lagi Tercedera Diserang Tentera Israel Pada Oktober di Semenanjung Gaza

Selasa, 02/11/2010 – Satu laporan yang dikeluarkan oleh pasukan perubatan di Semenanjung Gaza mencatatkan kematian dan kecederaan puluhan warga Palestin akibat serangan tentera rejim Israel pada bulan Oktober 2010.

Laporan yang dikeluarkan pada Ahad itu menyatakan, gerombolan tentera Israel melancarkan 3 serangan udara di kawasan-kawasan berbeza lalu menyebabkan 2 terbunuh dan 10 tercedera. Mangsa korban tersebut dikenali sebagai Mahmoud Jabir Washah, 21, dan Mohammed Hisham Zaqout, 22.

Tentera Israel melepaskan tembakan peluru meriam di beberapa lokasi di Semenanjung Gaza dengan menyasarkan ladang-ladang serta kediaman yang mana salah satunya milik Jihad Subhi Afana, 20 di timur Jibalia.

sumber : http://www.palestine-info.co.uk/en/
penterjemah : idawati