Categories
Berita Semasa

Haneya Hubungi Sulaiman Bincang Perkembangan Palestin

Isnin , 17/01/2011 – Perdana menteri Palestin, Ismael Haneya, KhamiS malam (13/1) menelefon ketua perisikan Mesir, Umar Sulaiman untuk membincangkan perkembangan terbaru masalah Palestin.

Semalam, Haneya juga berbincang dengan menteri dalam negeri bersama pegawai-pegawai tinggi kementerian tersebut berkaitan isu serangan Zionis ke Gaza akhir-akhir ini. Semua yang hadir sepakat untuk terus berjuang bersama rakyat terutama ketika peringatan dua tahun serangan Zionis ke wilayah tersebut.

Selain itu, mereka juga membincangkan isu-isu berkaitan perkembangan politik terbaru, termasuk berkaitan surat dari kerajaan Mesir berkenaan niat Zionis untuk menggempur Gaza lagi. Dalam hal ini, kementerian dalam negeri diminta untuk lebih meningkatkan kawalan di Gaza dan tempat-tempat lain juga.

sumber : COMES
penterjemah : osman