Categories
Berita Semasa

Bardawil : Kami tak terima sebarang inisiatif baru dari Fattah

Rabu , 23/02/2011 – Hamas memberitahu bahawa pihaknya masih terus menjaga usaha untuk melengkapkan revolusi Palestin yang berdiri di atas kerjasama penuh yang bertumpu kepada keperluan negara dan prinsip pertahanan. Hamas juga menegaskan bahawa tiada sebarang inisiatif baru yang diterima daripada Fattah dan PLO berkaitan isu rekonsiliasi Palestin.

Dr. Salah Bardawil, salah seorang pimpinan Hamas dan anggota parlimen, dalam kenyataan khas untuk Pusat Informasi Palestin memberi respon terhadap laporan media yang mengatakan bahawa terdapat pengaruh Fayyad dalam Hamas di Tebing Barat, : “kami tidak menerima sebarang inisiatif rasmi daripada Fattah atau PLO untuk apa sahaja bentuk rekonsiliasi.”

Ulasan beliau mengenai Salam Fayyad, “beliau (Fayyad) tidak mewakili pentadbiran Palestin, sebaliknya beliau adalah ikon pihak pembangkang, memerintah kerajaan tanpa hak, dan tidak layak membincangkan tentang hal-hal umum.”

sumber : http://www.palestine-info.info/ar
penterjemah : Azleen