
Sabtu, 09/07/2011 – Persatuan Ansar Al-Asra memaklumkan ia telah merekodkan penahanan 1,552 rakyat Palestin pada 6 bulan pertama tahun ini. Jumlah itu termasuk 215 kanak-kanak. Menurut laporan yang dikeluarkan pada Khamis, terdapat peningkatan ketara dalam jumlah penculikan kanak-kanak tahun ini di mana jumlahnya mencapai 350 kanak-kanak.
19 ahli Parlimen dari gerakan Hamas juga merupakan tahanan yang diculik pada tahun ini. Persatuan itu merayu kepada komuniti antarabangsa agar masuk campur untuk menghalang perlanggaran Israel terhadap hak asasi manusia di kawasan jajahan Palestin.
sumber : http://www.palestine-info.co.uk/en/
penterjemah : idawati
2 replies on “Laporan: jumlah penculikan kanak-kanak meningkat tahun ini”
assalamu’alaikum wbt…emmm…tafakkur jap…napa tentera israel menculik anak2 di palestin ya? satu tnda tnya apa yg dorang nak buat dgn budak2 tu?
wlkumsalam wbt.. wallahualam.. tp kalo ikut cara israel skg, kemungkinan besar mereka nak melatih anak2 tu jd tentera israel.. pendapat saya..