Categories
Berita Semasa

Hamdan : Rekonsiliasi bergerak ke arah yang betul

Rabu , 07/12/2011 – Pegawai Hubungan Luar Hamas, Usamah Hamdan, memberitahu bahawa keperluan untuk meneruskan usaha untuk mencapai rekonsiliasi dan kesefahaman yang dicapai pada pertemuan terakhir di antara Pengerusi Biro Politik Hamas, Khaled Mesh’al dan Presiden Fatah, Mahmoud Abbas di Kaherah.

Hamdan berkata dalam kenyataan khas untuk Pusat Informasi Palestin bertarikh Ahad (4 Disember) bahawa : “Persepakatan telah dicapai di Kaherah dan plan untuk langkah-langkah telah digariskan. Apa yang tinggal sekarang adalah untuk menjalankan proses ini di tanah Palestin ini, dan warga Palestin mahu melihat hasilnya terealisasi serta segala pertembungan diselesaikan.”

Seorang pimpinan Hamas menyebut : “tetapi perkara ini memerlukan beberapa waktu, dan kami memerlukan sokongan warga Palestin, dan kami memandang bahawa proses ini sedang berjalan menuju arah yang betul, inshaAllah.”

sumber : http://www.palestine-info.info/ar
penterjemah : Azleen