Categories
Berita Semasa

Baher: Lumpuhkan hayat parlimen di Tebing Barat rugikan kepentingan negara

Rabu , 28/12/2011 – Timbalan Speaker Pertama Dewan Perundangan Palestin, Ahmed Baher dipanggil semasa mesyuarat Palestin di Kaherah bagi mencapai satu perjanjian yang membolehkan Parlimen Palestin menyambung semula sesinya di Tebing Barat dengan segera.

“Berdasarkan peruntukan undang-undang asas Palestin, speaker Dewan Perundangan, Dr Aziz Dweik berhak untuk mengadakan sidang seperti yang dinyatakan dalam artikel dan 1, 2 dan 16 peraturan dalam majlis perundangan,” kata Baher dalam satu kenyataan akhbar Selasa lalu.

Beliau menegaskan usaha melumpuhkan sidang majlis ini di Tebing Barat dalam keadaan sukar yang dihadapi oleh rakyat Palestin di wilayah yang diduduki menjejaskan kepentingan negara dan menyediakan perkhidmatan percuma untuk mereka.

sumber : http://www.palestine-info.co.uk/en/
penterjemah : hijjaz