Categories
Berita Semasa

Masri: Kami gesa pegawai Switzerland mewujudkan hubungan yang positif dengan Hamas

Sabtu , 21/01/2012 – Ahli Parlimen Hamas, Mushir Al-Masri berkata beliau dan rakan-rakannya yang melawat Switzerland menggesa para pegawai dan penggubal undang-undang Swiss untuk membantu Eropah menjalinkan hubungan yang baik dengan pergerakanHamas.

Masri yang mengetuai kumpulan bagi mempertahankan hak-hak Ahli Parlimen, memberitahu agensi berita Perancis(AFP) bahawa beliau dan penggubal undang-undang lain semasa mesyuarat yang berlainan dengan pegawai-pegawai Switzerland mengetengahkan betapa pentingnya keterbukaan Eropah terhadap Hamas.

Ahli parlimen Hamas juga berkata mereka menghadiri mesyuarat beberapa hari yang lalu antara kesatuan parlimen dan telah terpanggil untuk membentuk lobi Parlimen Eropah bagi menentang penjajahan Israel.

sumber : http://www.palestine-info.co.uk/en/
penterjemah : hijjaz