Categories
Berita Semasa

Birawi: Perarakan global ke Baitulmuqaddis adalah sebahagian daripada program sokongan yang berterusan

Jumaat , 30-03-2012 – Jurucakap bagi perarakan global untuk Baitulmuqaddis (GMJ) ZaherAl-Birawi berkata perarakan Jumaat depan adalah langkah permulaan antarabangsa yang berterusan bagi menyatakan sokongan terhadap bandar Palestin yang diduduki iaitu Baitulmuqaddis dan Masjid Al-Aqsa.

Dalam satu siaran media, jurucakap Betawi menekankan perarakan ini akan menghantar mesej kepada semua orang yang prihatin tentang Baitulmuqaddis bahawa kota suci itu kini dalam bahaya lebih dari sebelumnya.

“Oleh itu, tidak dapat lagi diterima di negara-negara Arab dan Islam, pemimpin mereka dan orang awam di seluruh dunia untuk hanya berdiri atau mengecam dari luar . Setiap orang yang mengambil berat tentang Baitulmuqaddis mestilah mengambil langkah-langkah realistik untuk mempertahankan bandar suci dan bersejarah itu, “kata jurucakap itu.

sumber : http://www.palestine-info.co.uk/
penterjemah : hijjaz