Rabu, 26/05/2010 – Sumber maklumat Ibriyyah mendedahkan bahawa diplomat Zionis yang telah diusir keluar oleh kerajaan Australia atas dakwaan mempunyai kaitan dengan pemalsuan passport-pasport yang digunakan dalam pembunuhan pimpinan tentera Gerakan Pembebasan Islam (HAMAS) Mahmoud al-Mabhouh, adalah merupakan Perwakilan Perisikan Luar Zionis (Mossad), di Canberra.
Sumber rasmi Zionis telah menyatakan penyesalannya pada pagi Isnin lalu (24/5), terhadap keputusan Australia mengusir Diplomat Zionis dengan katanya : “tindakan Australia ini tidak bertepatan dengan hubungan baik yang terjalin antara kedua-dua negara” sepertimana yang telah diungkapkan.
Kerajaan Australia mengumumkan bahawa mereka telah memerintahkan pengusiran seorang diplomat Zionis yang bekerja di Kedutaan Zionis di ibukota Canberra Australia atas dakwaan menyalahgunakan passport-pasport Australia dalam pembunuhan pimpinan tentera “Gerakan Hamas” Mahmoud al-Mabhouh di Dubai
sumber : http://www.palestine-info.info/ar/
penterjemah : arif