Categories
Berita Semasa

Saya orang Mesir dan saya bekerjasama bersama Hamas

Jumaat ,02-08-2013 – Sebaik sahaja didakwa mengintip untuk Presiden Mesir yang dilantik Mohamed Morsi, satu kumpulan pemuda Mesir mengumumkan mengenai majlis pelancaran “Mesir bekerjasama bersama Hamas,” tetapi dengan bekerjasama bersama Hamas ini membuatkan kebanyakan pemuda mesir menjadi bangga dan mereka menulis pada baju mereka, saya orang Mesir dan saya bekerjasama bersama Hamas yang menentang Zionis kebanggaan Crown.

Rakyat Mesir mengesahkan bahawa mereka lebih mengetahui daripada apa yang disangka sesetengah orang, dan mengesahkan bahawa isu Palestin merupakan hati nurani orang-orang Mesir, biarpun kempen media itu diketuai oleh Lamiss, 羨kasha dan Alaa, Anis dan semua pusat di Ramallah sehingga Memphis. Tujuan tersembunyi kempen media yang tidak adil terhadap Hamas dan penduduk Semenanjung Gaza adalah satu penyelewengan terhadap gerakan Ikhwan Muslimin dari segi penyelewangan tentera dan Gerakan Penentangan Islam (Hamas) sepertimana yang telah didedahkan oleh media Mesir.

Pelucutan Ikhwan Muslimin daripada parti penentang Zionis, telah menyebabkan Ikhwan Muslimin menghadapi dakwaan yang liar oleh media Mesir, yakni satu pakatan dengan Amerika dan Israel, sejurus itu mereka berkata: Sesungguhnya Israel dan Amerika mahu memusnahkan tentera Mesir melalui Ikhwan Muslimin. Bagaimana kita boleh percaya kekecohan ini, sedangkan tentera Mesir masih menerima bantuan kewangan daripada AS $ bilion dan tiga ratus juta ringgit setahun, naik taraf bersyarat menyelia pembentukan tentera Mesir, dan pegawai-pegawai kawalan!. Bagaimana kita boleh percaya kekecohan ini sedangkan Tentera Zionis lah yang membenarkan tentera Mesir bergerak di seluruh pelusuk Sinai, bahkan juga memberi kebenaran untuk pesawat terbang di langit kawasan Semenanjung Gaza?!

sumber : http://www.palestine-info.info/ar/
penterjemah : nor syuhadak