Categories
Berita Semasa

Ahli Keluarga Tahanan Jordan Meminta Kerajaan menyusuli lawatan Anak-Anak Mereka

Isnin,09-09-2013 – Beberapa ahli keluarga melawat Kementerian Luar Jordan hari ini, Isnin di ibu negara Amman untuk mengetahui apa yang dilakukan kementerian dalam kerangka menyusuli perjanjian anak-anak tahanan dengan kebaikan tahanan zionis yang disebabkan oleh peleraian mogok terhadap pendapatan kehidupan iaitu lawatan.

Menurut jurucakap keluarga tahanan dalam satu perbualan telefon dengan wartawan media kumpulan penyokong tahanan “tebusan”, ahli keluarga terkejut menetahui fail dipindahkan daripada pegawai ke pegawai yang lain di kementerian luar tanpa adanya maklumat yang cukup dikalangan pegawai-pegawai yang bertanggungjawab mengenai kes dan perjanjian tersebut dan tanpa maklumat terdekat tentang apa-apa
perkembangan dalam melaksanakan penyusunan yang perlu bagi ahli keluarga melawat anak2 mereka di penjara Israel.

Diberitakan bahawa tahanan Jordan meleraikan mogok mereka yang berlangsung selama 102 hari pada 11/8/2013 kerana susunan lawatan pertama yang selesai pada 27/8 telah berlalu tanpa sebarang tindakan.

sumber : http://www.palestine-info.info/ar/
penterjemah : nadhirah