Kereta kebal Zionis bedil kawasan tengah dan selatan Gaza

Jumaat, 23/04/2010 – Pada lewat petang Selasa (20/4), beberapa kereta kebal Zionis membedil kawasan timur Khan Younus, Deir al-Balah dan kawasan tengah Semenanjung Gaza setelah tersibar berita tentang kejayaan pihak pejuang Palestin mengesan penyusupan tentera Zionis di kawasan tersebut sehingga menyebabkan pertempuran berlaku.

Beberapa sumber tempatan menegaskan kepada wartawan Pusat Media Palestin bahawa beberapa buah kereta kebal Zionis melepaskan tidak kurang 10 bedilan ke arah tanah pertanian di timur al-Qararah dan Lembah al-Salqa hingga sampai ke bahagian barat yang diduduki Zionis seperti Kasofim, tapi masih tiada laporan tentang kerosakan dan kemalangan jiwa yang berlaku.

Sumber itu juga berkata bedilan tersebut diiringi dengan helikopter yang berlegar di ruang udara dan ia berlaku selepas tersibar berita penyusupan tentera Zionis ke kawasan berkenaan dan serangan berkenaan bertujuan memberikan perlindungan kepada pengunduran tenteranya.

sumber : http://www.palestine-info.info/ar/
penterjemah :  muhajir

1 thought on “Kereta kebal Zionis bedil kawasan tengah dan selatan Gaza

  1. ana doakan semoga saudara di sana sntiasa dlm lindungan Allah..ana rasa malu di sini keran apa yang ana mampu lakukan adalah cuma membaca berita2 mengenai saudara2 seakidah ana dan berdoa untuk kalian..ana tidak rasai apa yang kalian rasai…..semoga antunna sentiasa thabat dalam perjuangan..ALLAHUAKBAR!!!

Comments are closed.